Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

"Arcadia Lost " - Ταινία του Hollywood θα γυριστεί στο Λεωνίδιο!

Από το http://kalimera-arkadia.blogspot.com/





Θέμα ημερών να ξεκινήσουν τα γυρίσματα – Πρωταγωνιστεί ο Νικ Νόλτε και άλλοι γνωστοί Αμερικάνοι ηθοποιοί

Το Χόλιγουντ μετακομίζει στο Λεωνίδιο! Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα αρχίσουν τα γυρίσματα μία μεγάλης αμερικάνικης παραγωγής και πασίγνωστα ονόματα του Χόλιγουντ θα βρεθούν στο Λεωνίδιο, όπου θα εξελιχθεί η υπόθεση της ταινίας. Την είδηση αρχικά εντοπίσαμε στο Blog “leonidion.blogspot.com”. Εκεί, ο Δημήτρης Κουνιάς έγραφε ότι η ταινία που θα ονομάζεται «Arcadia Lost» και η οποία θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2009, θα έχει πρωταγωνιστές τους Αμερικανούς ηθοποιούς Nick Nolte, Rory Culkin και Haley Bennett, καθώς και τον Έλληνα ηθοποιό Ρένο Χαραλαμπίδη. Σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο κ. Φαίδωνας Παπαμηχαήλ, στον οποίο οφείλεται και η επιλογή του Λεωνιδίου, ως τοποθεσία εξέλιξης της υπόθεσης του έργου.
Το θέμα πήρε ακόμα μεγαλύτερη διάσταση, αφού χθες στον «Ελεύθερο τύπο» υπήρχε ρεπορτάζ με τίτλο «Ο Νικ Νόλτε έρχεται στο Λεωνίδιο». Εκεί γράφτηκε – μεταξύ άλλων- ότι «όπως επιβεβαίωσε στον ΕΤ ο παραγωγός της ταινίας, από ελληνικής πλευράς, κ. Σταμάτης Αθανάσουλας, το «Arcadia Lost» ξεκινά άμεσα γυρίσματα στο Λεωνίδιο της Αρκαδίας. Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν πέντε εβδομάδες και μέρος τους θα πραγματοποιηθεί στην Αττική, ενώ αμέσως μετά το συνεργείο φεύγει για τη Νέα Υόρκη προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκεί οι τελευταίες λήψεις.Σύμφωνα με πληροφορίες, η ταινία θα προβληθεί στους κινηματογράφους μέσα στον επόμενο χρόνο».

Ψάξαμε να βρούμε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία αυτή. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία, όμως μία περιήγηση μας στο διαδίκτυο, μάς επέτρεψε να εντοπίσουμε κάποιες λεπτομέρειες για την υπόθεση του έργου. Η υπόθεση αυτή λοιπόν ουσιαστικά αφορά την εξερεύνηση της Ελλάδας μέσα από τα μάτια δύο Αμερικανών εφήβων.
Οι Charlotte και Sye δεν είναι αδελφός και αδελφή, αλλά θα βρεθούν σε αυτούς τους ρόλους, όταν οι γονείς τους παντρεύονται και αποφασίζουν να κάνουν μήνα του μέλιτος στην Ελλάδα. By the time the plane lands in Madras and they arrive at the dilapidated Malibar Hotel, tensions are already beginning to surface-15 year-old Sye clutches his camera as obsessively as he has since his real mother died, while 16 year-old Charlotte begins to see herself as the sexual rival of her less-than-secure mother.Ώσπου να προσγειωθεί το αεροπλάνο στην Αθήνα, οι εντάσεις αρχίζουν ήδη να βγαίνουν στην επιφάνεια. Σύντομα, τα παιδιά αποτελούν εμπόδιο στον γάμο των γονιών τους.
Στη συνέχεια ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο το οποίο παρεκκλίνει και κυλά στη θάλασσα, φέρνει πιο κοντά την Charlotte και τον Sye.Charlotte and Sye are not brother and sister, but they find themselves thrown into those roles when their respective parents marry and decide the new family should bond on an extended honeymoon in Greece.Καθοριστικό ρόλο για να γίνουν γυρίσματα της ταινίας αυτής στο Λεωνίδιο, έπαιξε ο Φαίδων Παπαμιχαήλ. Θεωρείται ως ένας από τους πιο επιτυχημένους διευθυντές φωτογραφίας στο Χόλιγουντ. Στο «Arcadia Lost» θα είναι σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Ο Παπαμιχαήλ δεν έχει γεννηθεί στην Αρκαδία. Από την Αθήνα είναι. Από πολύ μικρή ηλικία βρέθηκε στις ΗΠΑ. During an emotion-charged drive toward the airport, the car swerves and rolls into a roadside river.Ο πατέρας του ήταν επίσης από τους πιο γνωστούς διευθυντές φωτογραφίας στην Αμερική.
Ο Φαίδων Παπαμιχαήλ βρέθηκε στη συνέχεια στο Μόναχο της Γερμανίας, όπου παρέμεινε μέχρι να τελειώσει τις σπουδές του. Κάποιες φωτογραφίες που είχε τραβήξει ίδιος, τις είδε ο πατέρας του και ο θείος του Τζον Κασσαβέτης και του πρότειναν να πάει ξανά στην Αμερική και να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο.
Έτσι άρχισε να ασχολείται με αυτό το χώρο. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το Λεωνίδιο; Προσέξτε… Ο Φαίδων Παπαμιχαήλ έχει σπίτι στο Λεωνίδιο. Μάλιστα, σε μία πρόσφατη συνέντευξη του στην ιστοσελίδα
http://hollywoodreporter.gr, αναφέρει:
«Για εμένα ο παράδεισος είναι η ταράτσα του σπιτιού μου στο Λεωνίδιο. Κάθομαι μαζί με φίλους, αγοράζουμε φρέσκα ψάρια και πίνοντας καφέ ή ούζο παίζουμε για ατελείωτες ώρες τάβλι. Επίσης αγαπάω πολύ τη θάλασσα. Έχω και ένα φουσκωτό και πηγαίνω συχνά με αυτό στα γειτονικά νησάκια. Συχνά κάνουμε και motocross. Περνάω υπέροχα. Και γι’ αυτό από του χρόνου θέλω να βρίσκομαι πιο πολύ καιρό στην Ελλάδα. Εκεί είναι οι γονείς μου και το σπίτι μου. Στο Λος Άντζελες έρχομαι για τη δουλειά μου σαν επισκέπτης. Εννοείται ότι αργότερα θα μείνω μόνιμα στο Λεωνίδιο. Δεν υπάρχει περίπτωση να ζήσω την δύση της ζωής μου στις Η.Π.Α. Με φαντάζομαι γέρο να παίζω τάβλι, να γράφω και να διαβάζω στην ταράτσα του σπιτιού μου στην Πελοπόννησο».

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που γίνονται γυρίσματα στο Λεωνίδιο. Μόλις πέρυσι, η επιτυχημένη σειρά του Mega «Ήρθε κι έδεσε», γυρίστηκε στο Λεωνίδιο. Ήταν ένα κωμικό σίριαλ το οποίο είναι αλήθεια ότι γνώρισε μεγάλη επιτυχία και μέσα από αυτό διαφημίστηκε σε όλη την Ελλάδα το Λεωνίδιο και οι ομορφιές του. σε κείνο το σίριαλ, ο καταγόμενος από την Αρκαδίας Γιάννης Μπέζος, ως γιατρός στο επάγγελμα, είχε περάσει τα σαράντα, αλλά αρνιόταν να το πάρει απόφαση. Παρέμενε φανατικός εργένης και είχε μία μεγάλη αδυναμία: τις γυναίκες μικρότερης ηλικίας. Η Ναταλία (Δάφνη Λαμπρόγιαννη) είναι φανατική φεμινίστρια και ασχολείται με τον αγροτουρισμό σ' ένα παραθαλάσσιο χωριό, στο Λεωνίδιο. Όταν ο Γιώργος φλέρταρε την 25χρονη κόρη της Ναταλίας, η ορκισμένη φεμινίστρια του κήρυξε τον πόλεμο.
Με αποτέλεσμα να γυριστούν διάφορα σπαρταριστά επεισόδια, πολλά εκ των οποίων και στην Κυνουρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: