Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Χόκινγκ: ''Αν τα καταφέρουμε τα επόμενα 200 χρόνια, θα επιβιώσουμε''


απο το http://www.zougla.gr/news.php?id=10012

Ο επιστήμονας Στίβεν Χόκινγκ εναποθέτει τη διάσωση του ανθρώπινου είδους στο διάστημα, αν και δεν είναι πολύ αισιόδοξος ότι αυτό μπορεί να συμβεί. Σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο CNN, ίσως ο μεγαλύτερος επιστήμονας της εποχής μας, λέει ότι αν οι άνθρωποι βρουν τον τρόπο να επιβιώσουν τα επόμενα 200 χρόνια και μάθουν να ζουν στο διάστημα, τότε το μέλλον μας προβλέπεται λαμπρό.

«Θα είναι αρκετά δύσκολο να αποφύγουμε την καταστροφή στον πλανήτη γη μέσα στα επόμενα 100 χρόνια, πόσο μάλλον τα επόμενα 1.000 ή 1.000.000. Το ανθρώπινο είδος δεν πρέπει να κρατά όλα τα «αβγά» του σε ένα «καλάθι» ή σε έναν πλανήτη. Ας ελπίσουμε ότι δε θα ρίξουμε το «καλάθι», μέχρι να μεταφέρουμε τα «αβγά», αποκαλύπτει ο Χόκινγκ, που είναι καθηλωμένος εδώ και χρόνια σε αναπηρικό καροτσάκι, το οποίο μέσω ενός υπολογιστή, λειτουργεί με οπτικές ίνες. Κινώντας το δεξί του μάγουλο μπορεί να μιλάει, να συνθέτει ομιλίες, να γράφει εργασίες ή να γράφει e-mail.

«Δε νομίζω ότι η ανθρώπινη φυλή έχει ηθική υποχρέωση να μάθει για το διάστημα, αλλά θα ήταν απλά χαζό και κοντόφθαλμο να μην το κάνει. Μπορεί εκεί να κρύβεται το μυστικό της επιβίωσής μας», προσθέτει ο επιστήμονας. Επόμενος στόχος του Χόκινγκ είναι να ταξιδέψει ο ίδιος στο διάστημα τον επόμενο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: